Atentia acordata protejarii mediului

Ne gandim si la protectia mediului. Deoarece Departamentul Agenției pentru Protecția Mediului a implementat o legislatie din ce in ce mai stricta privind controlul poluării aerului în ultimii treizeci de ani, vopsirea cu vopsele pulberi este din ce in ce mai raspandita ca si process de acoperiri de suprafete.

Este un proces foarte protectiv cu mediul inconjurator. In timp ce vopsirea traditionala cu vopsele lichide implica folosirea de solvenți care au poluanți cunoscuți drept compuși organici volatili (VOC), acoperirea cu vopsea pulbere nu conține solvenți și, dacă este cazul, eliberează cantități neglijabile în atmosferă. Prin urmare, nu mai este nevoie ca cei care detin instalatii de vopsire cu vopsele pulberi să cumpere și să mențină echipamente costisitoare de control al poluării. Toate vopselele pulberi sunt conforme cu Declaratiile REACH si ROHS din cadrul Departamentului Euopean de Protectie a Mediului.

Instalatia noastra de vopsire in camp electrostatic dispune de un sistem de recuperare a pulberii este realizat printr-un sistem de doua supape actionate flip-flop, care va permite depalsarea pulberii cu un consum redus de aer comprimat. Panoul de control va transmite date unui PC care va temporiza sistemul de recuperare. Filtrul final al instalatiei este realizat din tabla de otel si compus din trei parti: corpul central care contine cartusele de tip plaman, partea inferioara de forma unor containere unde este depozitata pulberea fina si partea superioara unde sunt pozitionate ventilatoarele.

Eliminarea echipamentelor costisitoare

Prin eliminarea echipamentelor costisitoare de control al poluării, prin sistemul digital avansat de control al pierderilor de pulbere utilizata si existent unui sistem de filtrare profesional de mare acuratete, automat vorbim de costuri mult mai scazute ale procesului de acoperiri metalice, scadere care se reflecta asupra costului produselor finite. Beneficiile se rasfrang in mod automat si asupra clientilor care aleg ca mod de acoporeriri de suprafete vopsirea in camp electrostatic cu vopsea pulbere.